De groepsselfie die Ellen DeGeneres bij de Oscars maakte met verschillende acteurs is binnen een uur meer dan 1,5 miljoen keer geretweet.

De presentatrice van de Oscars ging met Jennifer Lawrence, Jared Leto, Channing Tatum, Bradley Cooper, Meryl Streep, Brad Pitt, Kevin Spacey, Angelina Jolie, Lupita Nyong'o en Julia Roberts op de foto.

Degeneres riep kijkers van de awardsshow van te voren al op haar foto's zoveel mogelijk te retweeten. Maandagochtend staat de teller op ruim 2 miljoen retweets.

De 'selfie' die door Bradley Cooper werd gemaakt, werd door fans massaal geretweet en verbrak zo het record van een foto van Michelle en Barack Obama waar het presidentskoppel knuffelend op staat. De president twitterde die foto vlak na zijn herverkiezing in 2012 en bleef ruim een jaar de populairste tweet.

DeGeneres twitterde tijdens de Oscars met een Samsung-toestel, omdat de ceremonie door het Zuid-Koreaanse bedrijf werd gesponsord. Opvallend genoeg twitterde ze achter de schermen nog steeds met haar iPhone.

Bekijk beelden van de poging:

De populairste Twitteronderwerpen van Nederland in 2013