Een ontwikkelaar is het gelukt om Google Play op de Nokia X te installeren, waardoor de smartphone ook 'normale Android-apps' kan draaien.

Dat meldt de ontwikkelaar op het technologieforum XDA Developers. De Nokia X-toestellen draaien op een zwaar aangepaste versie van Android met een appwinkel van Microsoft.

Volgens de ontwikkelaar is het installeren van Google Play vrij eenvoudig en binnen vijf stappen uit te voeren. Hierdoor kunnen bezitters van een Nokia X bijvoorbeeld Gmail of Google Maps installeren.

De Nokia X-toestellen zijn grotendeels gemaakt om Microsoft-diensten aan de man te brengen. De goedkope smartphones komen ook naar Nederland.

Het Nokia Developer Team liet in een bericht op twitter weten "enthousiast" te zijn over de hack. Deze tweet is sindsdien echter weer verwijderd.

Verschillen

De toestellen hebben een ontwerp dat lijkt op de Asha- en Lumia-telefoons van het Finse bedrijf. De behuizing is gemaakt uit één stuk plastic. De X en X+ hebben schermen van 4 inch, terwijl de XL een 5 inch-display heeft. De XL heeft ook camera's van 2 en 5 megapixel.

Lees ook onze hands-on met de Nokia X-toestellen