Ferrari, Mercedes en Volvo zouden tijdens de autobeurs in Genève auto's aankondigen, die uitgerust zijn met iOS.

Dat meldt de Financial Times op basis van anonieme bronnen.

Het is de bedoeling dat bestuurders navigeren met behulp van Apple Maps, telefoneren met behulp van Siri en muziek luisteren of stream via iTunes. Mogelijk volgen er later nog meer autofabrikanten.

Apple zou voor Ferrari, Mercedes en Volvo hebben gekozen omdat het premium-merken zijn. Niet geheel toevallig is Eddy Cue, topman bij Apple, ook bestuurslid bij Ferrari.

Volvo kondigde al een auto aan, waar het interieur gedomineerd wordt door een touchscreen. Ferrari introduceert in Genève ieder geval de vernieuwde California. 

Apple maakte tijdens de introductie van iOS 7 al bekend dat het aan een auto-functie werkt. Volgens de website van Apple komt de functie 'binnenkort'. Mogelijk wordt de functie in iOS 7.1 geïntegreerd en die versie wordt eveneens in maart verwacht. Eerder doken er al beelden op, van wat ‘iOS in the car’ genoemd wordt.

Android

Apple is niet de enige fabrikant die graag zijn software in auto's ziet verschijnen. Google kondigde begin 2014 al aan dat het samenwerkt met onder meer Audi, om auto's te voorzien van Android. Ook GM, Honda en Hyundai sloten zich aan bij die samenwerking.

'Over twintig jaar alle auto's zelfrijdend'