Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Roaming

EU-stemming over schrappen roamingkosten uitgesteld

Het Europees Parlement heeft een stemming over het schrappen van roamingkosten binnen Europa uitgesteld. Eigenlijk zou er vandaag gestemd worden.
Door NU.nl/Floris Poort

De stemming zou om "procedurele redenen" zijn uitgesteld. De komende dagen wordt een nieuwe datum gekozen, meldt Reuters. Eerder werd al bekend dat er grote verdeeldheid is over het voorstel binnen het Europees Parlement.

De stemming is onderdeel van een pakket hervormingen dat Eurocommissaris Neelie Kroes wil doorvoeren. Uiterlijk 2016 wil Kroes de roamingtarieven voor Europeanen binnen de EU afschaffen. Het gaat om roaming van data, bellen en sms.

Netneutraliteit

Tijdens de uitgestelde stemming zou ook over de Europese netneutraliteit worden gestemd. In Nederland geldt al een vrij strenge netneutraliteit waarbij internet- en telecomaanbieders onder geen beding bepaalde diensten voorrang mogen geven op hun netwerk.

Het Europese voorstel gaat minder ver; mogelijk staat het providers straks nog vrij onder bepaalde omstandigheden bepaalde diensten voorrang te geven. Toch zijn veel providers tegen het voorstel.


Lees meer over:
Roaming

Aanbevolen artikelen