Tijdens Mobile World Congress in Barcelona wordt een nieuwe versie van de Yotaphone getoond, met behalve een lcd-touchscreen ook een aanraakgevoelig e-ink-scherm.

De website Engadget kon de nieuwe telefoon al kort aan de tand voelen.

De eerste Yotaphone verscheen in december maar het nieuwe prototype brengt meteen een grote verbetering met zich mee. Het e-ink-scherm aan de achterkant is nu een touchscreen, waardoor deze ook gebruikt kan worden om de telefoon te besturen.

Op het scherm kunnen onder andere e-mails, sms'jes en tweets afgelezen en getikt worden. Het voordeel is dat e-ink een stuk minder energie verbruikt dan traditionele lcd-schermen, waardoor de accu een stuk langer mee zou moeten gaan.

E-ink

Het nadeel is dat een e-ink-scherm een lage verversingsfrequentie heeft en dus niet geschikt is om onder andere video mee af te spelen, maar veel Android-apps kunnen er ook niet op gedraaid worden. Mogelijk komt daar nog verandering in.

Het lcd-scherm kreeg ook een update, van een 1280x720-scherm naar een 5 inch 1920x1080 amoled-scherm. De verouderde Snapdragon 600-processor is vervangen door een Snapdragon 800 en de dikte van het toestel is ook afgenomen.

Wat verwachten we nog meer tijdens Mobile World Congress?