HP gaat zijn Voicetab-phablets ook in Nederland uitbrengen. Daarmee maakt het bedrijf zijn rentree op de smartphonemarkt, al zet het bedrijf de nieuwe toestellen in de markt als tablets.

De pc-fabrikant verkoopt zijn Voicetab-apparaten als tablets waarmee ook kan worden gebeld. Het toestel komt in twee varianten - de Slate 6 en Slate 7 - met schermen van respectievelijk 6 en 7 inch.

De toestellen hebben een resolutie van 720p, een quadcore-processor, 1 GB werkgeheugen, camera's van 5 en 2 megapixel en 16 GB opslagruimte. Beide Voicetabs draaien op Android 4.2.2 en kunnen geen gebruikmaken van 4G.

In verschillende landen maakt HP de phablets beschikbaar met een 'Datapass', die elke maand toegang geeft tot 250 MB 3G-internet. Nederlandse kopers van de Voicetabs kunnen hier vooralsnog geen gebruik van maken.

De prijs en exacte releasedatum van de phablets is door HP niet bekendgemaakt. In India kost de versie van 7 inch ongeveer 200 euro.

Laptop

HP heeft zondag ook een nieuwe laptop aangekondigd. De Pavilion x360 heeft een scharnier die 360 graden kan buigen, zodat het toestel in verschillende standen te gebruiken is.

Naast de 'normale' laptopmodus kan het toestel in een 'tentvorm' neer worden gezet of kan hij helemaal plat worden geklapt voor gebruik als tablet. Het ontwerp van de Pavilion x360 doet daarmee denken aan de Lenovo Yoga.

De laptop heeft een scherm van 11,6 inch met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Het apparaat wordt geleverd met twee verschillende Intel-processoren, 4GB werkgeheugen en een harde schijf van 500 GB. De laptop weegt 1,4 kilo en zal in april verkrijgbaar zijn voor 449 euro.

Lees alles over de aankondigingen op het Mobile World Congress