Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
sms, telefoon, smsen, sms-en, sms'en, bellen, mobiel, mobieltje, mobiele telefoon

Vier keer zoveel sms'jes tijdens Whatsapp-storing

Tijdens de internationale storing van Whatsapp op zaterdagavond grepen gebruikers van de app massaal terug naar de sms.
Door ANP/NU.nl

Klanten met een smartphone die gebruik maken van het zogenoemde 3g-netwerk sms'ten vier keer meer dan normaal, zo blijkt zondag uit gegevens van Vodafone.

Vodafone-klanten die gebruik maken van het 2g-netwerk zorgden voor 2,5 keer meer sms-verkeer. De piek lag volgens een woordvoerder van Vodafone rond 10.00 uur 's avonds. Dat is wel gebruikelijk, daarna gaan mensen naar bed en daalt het sms-verkeer.

De populaire berichtendienst Whatsapp lag zaterdagavond ruim vier uur plat. De app is de afgelopen jaren in hoog tempo uitgegroeid tot het belangrijkste alternatief voor het verzenden van sms'jes.

Ook de berichtendienst Telegram, dat de afgelopen dagen flink aan populariteit wint, had te kampen met een storing. Volgens de ontwikkelaars was de app overbelast.

Wereldwijd wordt de dienst momenteel door ruim 450 miljoen mensen gebruikt voor het gratis via internet versturen van berichten, foto's en filmpjes. WhatsApp was deze week in het nieuws, omdat het gekocht is door het Amerikaanse socialmediabedrijf Facebook voor 16 miljard dollar (11,6 miljard euro).

Veel telefoongebruikers betalen overigens niet extra voor de uit noodzaak verstuurde sms'jes, omdat ze een abonnement met onbeperkt sms'en hebben.


Lees meer over:

WhatsAppsms

Aanbevolen artikelen