De populaire berichtendienst Whatsapp heeft zaterdagavond vier uur lang last gehad van een storing. 

Tienduizenden mensen konden met hun mobiele telefoon geen berichtjes aan anderen sturen. Op Twitter kwamen ook van buiten Nederland meldingen over een storing.

Om 23.48 uur meldde het bedrijf via Twitter dat de storing weer was verholpen. Sommige gebruikers hadden toen nog enige tijd last van een trage verbinding, waardoor het versturen van foto's soms niet mogelijk was. Inmiddels lijken alle problemen verholpen.

Whatsapp was deze week in het nieuws, omdat het gekocht is door Facebook, voor 19 miljard dollar (13,8 miljard euro).

De berichtendienst is de afgelopen jaren in hoog tempo uitgegroeid tot een van de belangrijkste alternatieven voor het verzenden van sms'jes. Wereldwijd wordt de dienst momenteel door ruim 450 miljoen mensen gebruikt voor het gratis via internet versturen van berichten, foto's en filmpjes.

Telegram

Ook Whatsapp-concurrent Telegram kampte met storing, zo liet de berichtenservice via Twitter weten. De oorzaak lag volgens Telegram bij de 'lawine aan nieuwe aanmeldingen' die de dienst krijgt in Europa.

Gebruikers gaven verder aan geen berichten te kunnen versturen of ontvangen en het registreren van nieuwe gebruikers lukt ook niet goed. De fabrikant van de app liet weten er zaterdagavond honderd nieuwe gebruikers per seconde bij te krijgen.

De afgelopen dagen hebben veel mensen alternatieven voor Whatsapp uitgeprobeerd, sinds het nieuws van de overname door Facebook. In Nederland en andere landen is de berichtendienst Telegram veel gedownload voor smartphones. Volgens Telegram zijn er inmiddels 800.000 Nederlandse gebruikers.

Bekijk zes alternatieven voor Whatsapp

Waarom betaalt Facebook 19 miljard dollar voor Whatsapp?

Hoe is Whatsapp ontstaan en wie zijn de oprichters?