Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

KPN test Google Glass als tweede scherm

KPN onderzoekt de mogelijkheden om Google Glass in te zetten tijdens het tv-kijken. Samen met Accenture is een prototype-app ontwikkeld.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Dat laat KPN vrijdag weten.

Google Glass is door de bedrijven gecombineerd met Accenture Video Solution (AVS). Daardoor kan Glass gebruikt worden als een "geavanceerde afstandsbediening".

Gebruikers kunnen zappen, het volume aanpassen, maar ook de tv pauzeren en terug en vooruit spoelen. Glass moet werken met alle tv-platformen.

Tweede scherm

KPN wil de bril bovendien inzetten als tweede scherm. Daarvoor worden nu bijvoorbeeld smartphones en tablets gebruikt. Tijdens een uitzending kan Glass bijvoorbeeld statistieken en uitslagen van sportwedstrijden weergeven. Ook het terugkijken van hoogtepunten moet mogelijk zijn.

Tot slot kan met het prototype een programma worden opgeslagen in de cloud en later worden teruggekeken met de bril.

De Nederlandse provider ziet de test als zogeheten proof-of-concept en het is nog niet bedoeld als commercieel product. Wel geven KPN en Accenture aan de mogelijkheden en potentie van de technologie verder te willen onderzoeken.

De app wordt tijdens Mobile World Congress (MWC) in Barcelona getoond. MWC start zondag 23 februari met de eerste persconferenties. NUtech.nl zal verslag doen van de beurs. Al het nieuws is te vinden in ons MWC-dossier.


Lees meer over:

KPNMWC

Aanbevolen artikelen