De Playstation 4 zou in de VS in januari dubbel zoveel over de toonbank zijn gegaan dan de Xbox One van Microsoft.

De Playstation 4 was afgelopen maand de bestverkochte spelcomputer in de VS volgens marktonderzoeker NPD Group, meldt Wall Street Journal.

Precieze cijfers laat de marktonderzoeker daarbij achterwege, in een mail aan de pers licht Sony toch een tipje van de sluier op. De Playstation 4 is volgens Sony in januari bijna dubbel zoveel verkocht als "de dichtstbijzijnde next-gen concurrent". Hoewel het Japanse bedrijf het niet met zoveel woorden zegt, kan daar alleen de Xbox One mee worden bedoeld.

"Het is duidelijk dat gamers Playstation kiezen als de beste plek om te spelen", aldus Playstation-senior vice president Guy Longworth. "Hoewel de PS4 nog steeds moeilijk verkrijgbaar is, werken we hard om de voorraad zo snel mogelijk aan te vullen."

Microsoft reageerde door te zeggen dat zijn consoles gamers aansporen de meeste games te kopen. Cijfers van NPD laten zien dat hoewel de PS4 de meestverkochte console was, de meeste verkochte games in dezelfde maand voor de Xbox waren. Voor Xbox 360 en Xbox One werden in totaal 2,27 miljoen games verkocht in de VS, 47 procent marktaandeel.

In de VS kwamen de Playstation 4 en Xbox One beiden in november 2013 op de markt. In Europa is de Xbox One in enkele landen beschikbaar, Nederland hoort daar nog niet bij.

Lees onze review van de Playstation 4

Bekijk onze review van de Xbox One