De Samsung Galaxy S5 en iPhone 6 zullen allebei geen randen hebben naast hun scherm. De zogenoemde 'bezel' moet verleden tijd zijn bij de toestellen.

Dat stelt althans een anonieme bron tegenover de Korea Herald

Volgens de krant zal het scherm van de Galaxy S5, die vermoedelijk eind februari wordt aangekondigd, ook vingerafdrukken kunnen scannen. Dit zou echter alleen aan de onderkant van het scherm mogelijk zijn. Pas later in het jaar zou Samsung schermen gaan maken die op het hele oppervlak kunnen worden gebruikt als vingerafdrukscanner.

Het nieuwe scherm dat Samsung gebruikt zou de S5 ook dunner maken dan zijn voorganger. Bovendien zou het scherm transparanter zijn, waardoor energie wordt bespaard en de helderheid beter is. Het scherm zal ook te gebruiken zijn met handschoenen aan, melden de bronnen van de Korea Herald.

iPhone

Ook de iPhone 6 wordt getest zonder randen naast het scherm, maar met een vingerafdrukscanner op het scherm. Eerder verscheen al het bericht dat Apple saffierglas zou gebruiken voor het scherm van de iPhone 6, een gerucht dat woensdag door de South China Morning Post, een krant uit Hong Kong, wordt herhaald.

Volgens de krant verschijnt de iPhone 6 in varianten van 4,7 inch en 5,5 inch. Beide modellen zouden in dat geval een stuk groter zijn dan de 4 inch van de huidige iPhone 5, 5S en 5C. De resolutie zou worden verhoogd, zodat de pixeldichtheid omhoog gaat van 326 naar 441 pixels per inch.

Dinsdag ging al het gerucht dat de iPhone 6 een betere camera aan de voorkant krijgt. Het bedrijf zou spreken met Sony over het leveren van de camera's voor het nieuwe toestel.

April

Volgens de South China Morning Post wordt het veel duurder om een iPhone te maken met een scherm van saffierglas. Het is echter niet bekend of ook de verkoopprijs omhoog gaat.

Volgens de krant komt het ontwerp van de iPhone 6 in april helemaal vast te liggen, zodat de productie kan worden gestart. In de afgelopen jaren werden nieuwe iPhones in september aangekondigd.

Overzicht: alle geruchten over de Galaxy S5

Lees alle geruchten over de iPhone 6