Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Flappy Bird

Flappy Bird-ontwikkelaar vond game 'te verslavend'

Flappy Bird-ontwikkelaar Dong Nguyen zegt dat hij de game offline heeft gehaald, omdat spelers er te verslaafd aan werden.
Door NU.nl/Jeroen Kraan

In gesprek met Forbes zegt hij dat het spel bedoeld was als ontspanning tijdens enkele vrije minuten.

"Maar het bleek een verslavend product te worden. Ik denk dat dat een probleem is geworden. Om dat probleem op te lossen, is het beter om Flappy Bird te verwijderen. Het is voor altijd verdwenen."

Nguyen ontkent het gerucht dat hij Flappy Bird heeft verwijderd onder druk van Nintendo. In het zeer moeilijke spel vliegt een vogeltje door een landschap met elementen uit oude Super Mario-spellen.

Het leven van Nguyen zelf is door het plotselinge succes van de game op zijn kop gezet. "Ik kon niet slapen", zegt hij. De game werd tientallen miljoenen keren gedownload en levert naar schatting 50.000 dollar per dag op aan advertentie-inkomsten.

Nguyen heeft met Super Ball Juggling en Shuriken Block nog steeds twee zeer populaire games in de App Store. Verder zijn er tientallen Flappy Bird-varianten beschikbaar op Android en iOS. Tegen die games zal Nguyen waarschijnlijk geen actie ondernemen, zegt hij tegen Forbes. "Ik heb Ironpants geprobeerd te spelen. Het is een goed spel."


Lees meer over:

Flappy Bird

Aanbevolen artikelen