De iWatch krijgt mogelijk minder functies dan in de afgelopen weken in geruchten naar buiten kwam. De smartwatch zou vooral basisinformatie over gezondheid opnemen.

Apple zou de afgelopen weken enkele experts op medisch gebied hebben aangenomen, waaronder een slaapexpert en twee medisch ingenieurs. In totaal zouden er binnen Apple meer dan tweehonderd mensen aan de iWatch werken, meldt Mobihealthnews.

De site zegt enkele bronnen te hebben met "beperkte maar directe kennis van Apple's plannen voor de iWatch". Ondanks het formaat van het team zouden de technische mogelijkheden van de smartwatch minder groot zijn dan verwacht.

Experts

De iWatch zou ten eerste geen alleenstaand apparaat zijn, maar een accessoire dat met "een smartphone" verbonden moet worden om volledig te functioneren.

De experts die Apple zou hebben aangenomen zouden er vooral voor zorgen dat de iWatch "effectieve" informatie verzamelt. Het horloge zou geen zeer geavanceerde sensors hebben, wel zou het zaken als aantal verbrande calorieën accuraat kunnen weergeven.

Veel huidige fitnessarmbanden werken met een puntensysteem, Apple zou met echte maatstaven werken. Het bijhouden van bloed- en glucosewaarden zou de smartwatch van Apple niet kunnen.

Beperkt

Ook had Apple een ontmoeting met de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA, om er zeker van de zijn dat zijn armband en vermeende gezondheidsfuncties in iOS 8 niet gereguleerd hoeven te worden. Dit zou erop wijzen dat de medische reikwijdte van de technologie beperkt is.

Apple zou met de iWatch vooral een fitnessarmband voor het grote publiek willen introduceren, en zich meer op de ervaring willen richten dan concurrenten als Fitbit, Jawbone en Nike.

Lees meer over de vermeende gezondheidsfuncties in iOS 8

iWatch: Gebogen smartwatch met nieuwe manier van opladen