Apple-ceo Tim Cook vindt Android-tablets "waardeloos" en Android vergelijkbaar met Europa.

Dat zegt Cook in een interview met The Wall Street Journal. De vergelijking wordt gemaakt omdat zowel Europa als Android volgens Cook "een term zijn voor veel verschillende dingen onder één naam". 

"Europa is een naam die door iemand is bedacht voor Amerikanen die niet begrepen dat Europa uit heel veel landen bestaat, maar toch niet op de Verenigde Staten lijkt", aldus Cook.

"Dat is vergelijkbaar met Android. Hoeveel mensen hebben een Kindle en weten dat ze Android gebruiken? En heb je gezien wat voor software Samsung aan Android toevoegt? Er zijn zo veel verschillen. En dat zeg ik niet alleen omdat ik bij Apple werk."

Waardeloos

Cook laat zich ook negatief uit over Android-tablets. "Wij hebben 500.000 iOS-apps die geoptimaliseerd zijn voor tablets. Bij Android hebben ze er ongeveer 1000", zegt Cook.

"Het ontbreken aan voor tablet geoptimaliseerde apps is één van de redenen, maar niet de enige reden, waarom de ervaring die Android-tablets bieden waardeloos is. Android-apps voor tablets zijn gewoonweg opgerekte smartphone-apps."

Grotere iPhone

Op de vraag of Apple een iPhone met een groter scherm gaat uitbrengen, wil Cook niet specifiek antwoorden: "We willen dergelijke beslissingen nog niet nemen als de technologie er niet klaar voor is. Dat betekent echter niet dat we nooit een iPhone met een groter scherm op de markt brengen."

De beste Android-tablets van 2013

Apple in 2013: Recordverkoop maar minder winst