Een grote patentzaak tussen Google en het bedrijf Intellectual Ventures moet opnieuw. De Amerikaanse jury kon niet unaniem tot een oordeel komen.

Dat meldt Intellectual Ventures donderdag in een verklaring.

Het bedrijf had Motorola, nu nog onderdeel van Google, aangeklaagd omdat het een serie patenten zou schenden. Het gaat onder meer om patenten op bestandsoverdracht en op het projecteren van beelden.

Intellectual Ventures zegt uit te kijken naar een tweede poging om patentschending aan te tonen, en naar nog twee zaken die het bedrijf tegen Motorola heeft gestart.

Tegen Cnet zegt een woordvoerder van Motorola: "We blijven geloven dat deze rechtszaak is gebaseerd op te brede patentclaims die innovatie belasten."

Controversieel

Intellectual Ventures is een controversieel bedrijf dat werd opgericht door de voormalige Microsoft-cto Nathan Myhrvold. Het bedrijf neemt patenten van anderen in beheer en probeert hier geld mee te verdienen door licentie-overeenkomsten of rechtszaken.

Door sommigen is het bedrijf bestempeld als 'patenttrol', omdat het enkel probeert te verdienen aan innovaties van anderen. Het bedrijf heeft tienduizenden patenten in zijn bezit.

Waarom verkoopt Google Motorola aan Lenovo?