Een gelekte afbeelding van de opvolger van de HTC One laat zien dat het toestel twee camera's aan de achterkant heeft waardoor achteraf scherpstellen mogelijk zou moeten worden.

Op de foto is duidelijk te zien dat er twee camera's aanwezig zijn op de achterkant.

Geruchten dat de HTC M8, de codenaam van de smartphone, achteraf zou kunnen scherpstellen gaan al langer.

De op Twitter gelekte foto bevestigt die geruchten. Met twee camerasensoren kan een toestel zowel beeld als diepte tegelijk vastleggen. Het is dan mogelijk achteraf te bepalen op welk deel van de foto gefocust moet worden. 

Overigens zegt Mark Moons, directeur Benelux bij HTC, op Twitter dat er iemand met photoshop bezig is geweest. De foto zou dan ook mogelijk niet echt zijn.

De nieuwe smartphoneprocessor van Qualcomm, de Snapdragon 805, ondersteunt bovendien het achteraf scherpstellen. Toshiba toonde in september 2013 al een cameramodule die in smartphones gebruikt kan worden om achteraf scherp te stellen. Of die in de nieuwe HTC One wordt toegepast, is nog onduidelijk.

Naar verluidt komt de opvolger van de HTC One in maart uit en zou hij qua behuizing veel op de originele One lijken. Het scherm zou met 5 inch wel iets groter zijn. Uit de foto kan worden opgemaakt dat er ook een dual-led flitsers in de nieuwe smartphone zit. Dat zorgt voor een groter flitsbereik.

De Lytro is de bekenste camera die achteraf scherpstellen mogelijk maakt. Daar wordt echter gebruikgemaakt van een andere technologie. Het resultaat zou soortgelijk moeten zijn.

Bekijk foto's die achteraf scherpgesteld kunnen worden

Review: HTC One beste smartphone van het moment