Op stations moeten laadpalen komen waarmee reizigers hun telefoons, laptops en tablets kunnen opladen. Dat wil de Tweede Kamer, die dinsdag instemde met een motie hiertoe van GroenLinks en D66.

Deze partijen wijzen erop dat steeds meer treinreizigers afhankelijk worden van hun mobiele telefoon, nu de NS het aantal gele borden en informatiepunten op stations gaat verminderen. En aangezien het nog wel even duurt voordat de tweede klas is voorzien van stopcontacten, zouden als 'tussenoplossing' laadpalen moeten worden geplaatst op de stations en perrons.

Het kabinet moet samen met de NS bezien of dit mogelijk is. "Met een lege telefoon kun je niets, als er minder informatie beschikbaar is op de borden is het des te belangrijker dat je je telefoon kunt opladen op de stations", zegt Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) ter toelichting.

Op het Centraal Station van Rotterdam is vorig jaar al een test gehouden met een oplaadpunt voor mobiele telefoons. Bovendien is zowel in treinen als op stations al een aantal jaar wifi beschikbaar.

Bekijk alle gegevens over het gebruik van wifi in de trein

Op welke stations is gratis wifi beschikbaar?

10 tips om je accuduur te verlengen