LG zal de G Pro 2 uitrusten met een nieuwe camera die betere beeldstabilisatie heeft, video's in slowmotion en ultra hd-resolutie kan opnemen.

Dat heeft LG dinsdag laten weten.

De G Pro 2 zal eind februari op Mobile World Congress in Barcelona worden getoond. LG had tot dusver geen specificaties bekendgemaakt, maar komt nu dus met informatie over de camera.

De phablet krijgt een verbeterde versie van optische beeldstabilisatie (OIS). Deze technologie is al te vinden in de LG G2, maar zou in de G Pro 2 nog beter handbewegingen moeten opvangen om te zorgen voor scherpere foto's.

Volgens LG komt dat ook goed van pas bij donkere situaties waar de lens langer open moet staan om meer licht te vangen.

Ultra hd

Daarnaast is het mogelijk met de 13 megapixel-camera ultra hd-video's te maken. Ultra hd is de opvolger van full hd en houdt in dat filmpjes een resolutie hebben van 3840 bij 2160 pixels. De eerste ultra hd-tv's werden vorig jaar al verkocht en dit jaar wordt een forse groei in de verkoop verwacht. Youtube ondersteunt de standaard ook.

Tot slot is het straks met de G Pro 2 mogelijk video's in slowmotion op te nemen, net als bij de iPhone 5S het geval is.

Volgens geruchten krijgt de nieuwe phablet van het Zuid-Koreaanse LG een 6 inch-scherm en een full hd-resolutie (1920 x 1080 pixels).

Bekijk gelekte foto's van de G Pro 2

Lees onze review: Degelijke  G Pro imponeert

Wat wordt er nog meer verwacht tijdens Mobile World?