De nieuwe versie van iOS en de iWatch zouden er allebei op gericht zijn om gegevens over de gezondheid van de drager te verzamelen en overzichtelijk te maken.

Dat meldt 9to5mac op basis van anonieme bronnen.

iOS 8 zou dan ook een nieuwe app krijgen, genaamd Healthbook. De app zou net zoals Passbook kaarten tonen, met daarop gegevens zoals aantal gezette stappen, verbrande calorieën, maar ook iemands hartslag of bloeddruk. 

De iWatch zou gebruikt worden om de hartslag of bloeddruk te meten. De bewegingssensor in de iPhone 5S kan onder andere het aantal stappen tellen. De app zou ook helpen met het bijhouden van het gewicht of het geven van herinneringen om medicijnen in te nemen.

Medische experts

Het gerucht zou ondersteund worden door een vergadering tussen de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit en een aantal hooggeplaatste mensen van Apple. Daarnaast nam Apple onlangs nog een aantal medische ingenieurs aan en een fitness-expert afkomstig van Nike.

Wanneer het slimme horloge van Apple op de markt zal verschijnen is niet precies duidelijk. Volgens sommige geruchten zou de iWatch gelijktijdig met de volgende iPhone worden aangekondigd en in oktober 2014 op de markt komen. 

Overzicht: Alle geruchten over de iWatch