Samsung komt in maart met een goedkopere variant van de populaire Galaxy Note 3-phablet.

Dat laat Samsung Nederland desgevraagd aan NUtech weten.

De Galaxy Note 3 Neo komt in maart uit in Nederland voor 579 euro en is dan verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

De Note 3 Neo is daarmee een stuk goedkoper dan de originele Note 3 die een adviesprijs had van 749 euro. Van de Note 3 zijn inmiddels al ruim tien miljoen exemplaren verkocht.

Scherm

De twee toestellen verschillen ten eerste in schermformaat en resolutie. De Note 3 Neo heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De originele Note 3 beschikt over een scherm van 5,7 inch met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Ook de afmetingen wijken daardoor af. De Neo is iets kleiner en smaller, maar wel een heel klein beetje dikker. Dat verschil is echter maar 0,3 millimeter. Ook het gewicht ligt dicht bij elkaar.

In de Note 3 Neo zit verder een onbekende quad core-processor van 1,6 GHz en het toestel draait op Android 4.3 (Jelly Bean), nog niet op de nieuwste versie Android 4.4 (Kitkat). De opslagcapaciteit bedraagt 16 GB en is uit te breiden met een microSD-kaart tot 64 GB. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB, iets minder dan de 3 GB uit de Note 3.

Camera en accu

Aan de achterkant zit een 8 megapixel-camera en aan de voorkant een 2 megapixel-variant. De Note 3 heeft een 13 megapixel-camera.

Tot slot verschilt de 3100 mAh-accu licht van de 3200 mAh-versie uit de originele phablet van Samsung. Door de lagere resolutie zou de accuduur overigens in de praktijk langer kunnen zijn. De Note 3 Neo beschikt verder ook over een stylus en diverse functionaliteiten van de Note 3 zoals de mogelijkheid twee schermen naast elkaar te tonen. 

De Neo lekte uit via de perspagina van Samsung Polen waar vermeld staat dat de nieuwe phablet in februari wereldwijd beschikbaar is. In Nederland ligt het toestel dus in maart in de winkels.

Bekijk onze review van de Galaxy Note 3

Wat zijn de populairste schermformaten in Nederland?