Google heeft in het laatste kwartaal van 2013 de omzet en de winst wederom zien toenemen.

De internetgigant maakte vandaag de cijfers bekend over het laatste kwartaal van 2013. Het bedrijf zag de inkomsten ten opzichte van het laatste kwartaal in 2012 flink toenemen.

Zo steeg de omzet naar 16,86 miljard dollar (12,44 miljard euro), een stijging van 17 procent ten opzichte van het laatste kwartaal in 2012. Ook de winst steeg, van 2,89 naar 3,38 miljard dollar.

Google ziet de prijs per advertentie al tijdenlang dalen, omdat er steeds meer mobiele advertenties worden verkocht, waar adverteerders minder voor willen betalen. De omzet zou dan ook vooral zijn toegenomen door meer omzet uit de Play Store, waar apps gekocht kunnen worden, maar ook de Nexus 5 draagt bij aan de hogere omzet.

Motorola

Motorola wist een omzet te realiseren van 1,24 miljard dollar, maar maakte daarbij een verlies 384 miljoen dollar, flink meer dan 248 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2013.

Google heeft Motorola echter verkocht aan Lenovo, waardoor Google in de aankomende kwartalen geen geld meer hoeft toe te leggen op de smartphone-fabrikant.

Verder valt op dat Google nog steeds ongeveer even veel geld verdient buiten de VS als in de VS. De verhouding ligt al jarenlang rond de 45 procent aan omzet in de VS en 55 procent aan omzet buiten de VS.

Waarom verkoopt Google Motorola en was het een succes?