Er duiken steeds meer berichten op die erop wijzen dat de iPhone 6, die later dit jaar wordt verwacht, een saffieren scherm krijgt.

Donderdag werden documenten openbaar gemaakt rond een nieuwe Apple-fabriek in Arizona. Het is al bekend dat daar met saffier gewerkt wordt.

Uit de nieuwe documenten, die 9to5mac in handen heeft, blijkt dat Apple de fabriek al in februari wil openen en daar hard voor vecht. Dat betekent dat de fabriek belangrijk is voor een product dat geen vertraging op mag lopen.

Bovendien stelt Apple dat er "nieuwe componenten voor Apple-producten" zullen worden gemaakt. Daaruit kan worden opgemaakt dat het niet om bijvoorbeeld cameralenzen en de thuisknop gaat waarbij Apple al saffier gebruikt.

Saffieren scherm

Eerder bleek al uit vacatures dat er in de fabriek in ieder geval gewerkt zal worden aan iPhones en iPads, meldde 9to5mac.com destijds.

Daar komt bij dat Apple vorige week een patent kreeg op de technologie voor een saffieren scherm. Bovendien gingen er onlangs geruchten dat Apple en Foxconn begonnen zijn met het testen van iPhones met een saffieren scherm.

Als de fabriek inderdaad in februari opengaat, zouden de eerste producten aan het eind van 2014 klaar kunnen zijn. De afgelopen jaren kwamen nieuwe iPhones in september op de markt.

Een saffieren scherm is veel krasbestendiger dan de huidige touchscreens in telefoons en tablets. Saffier is bovendien erg duurzaam. Apple gebruikt het al voor de cameralens en thuisknop met vingerafdrukscanner in de iPhone 5S.

Het zou ook kunnen zijn dan Apple saffieren componenten wil gebruiken in de iWatch die naar verwachting aan het eind van 2014 zal uitkomen. Omdat saffierglas vrij duur is, begint Apple mogelijk met de productie van saffieren schermen op een kleiner formaat.

Bekijk een overzicht van alle iWatch-geruchten

Lees ook: 'Apple komt dit jaar met twee grote iPhones'