De mogelijkheid om mobiel te kunnen betalen was één van de gedachten achter de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S, zegt Apple-ceo Tim Cook.

Cook zei dat in een telefoongesprek dat volgde op de bekendmaking van de kwartaalcijfers over het afgelopen kwartaal.

Apple is volgens Cook "geïntrigeerd" door de markt voor mobiel betalen. De interesse was volgens de Apple-ceo één van de gedachtes achter de ontwikkeling van vingerafdrukscanner Touch ID in de iPhone 5S.

Volgens Cook reageren klanten positief op de mogelijkheid om met de iPhone 5S apps, muziek, films en boeken te kopen door hun vinger op de thuisknop van de smartphone te houden. "Het is duidelijk dat daar grote kansen liggen", aldus Cook.

Vorige week meldden anonieme bronnen al dat Apple zou werken aan een mobiel betalingssysteem rond zijn iPhone. Hoewel Cook niet in details trad over het al dan niet op handen zijn van zo'n betaaldienst, wees hij wel op de cijfers.

"Als je naar de cijfers kijkt zie je dat de hoeveelheid commercie die er nu al via iOS-apparaten verloopt enorm is in vergelijking met onze concurrentie. Het platform biedt grote kansen", zei Cook.

Lees onze review van de iPhone 5S met vingerafdrukscanner

Bekijk de verkoopcijfers van iPhone en iPad