Samsung wil voor het eind van het jaar een slimme bril presenteren. Het apparaat moet de concurrentie aangaan met Google Glass.

Dat meldt de Korea Times op basis van anonieme bronnen. De bril zou qua functionaliteit gaan lijken op de smartwatch Galaxy Gear van Samsung.

Daarmee is het mogelijk om notificaties van een smartphone te ontvangen op het horloge. Ook de Galaxy Glass, zoals de werknaam van de bril luidt, zou notificaties tonen op een scherm voor het oog van de drager.

Daarnaast zou het mogelijk worden om telefoongesprekken aan te nemen en om naar muziek te luisteren met de bril, zo bleek uit een patentaanvraag die in oktober opdook.

Winst

Een anonieme medewerker van Samsung zegt dat het bedrijf niet direct winst verwacht te maken met zijn eerste 'wearables'. "Gestage lanceringen van apparaten tonen de toewijding van ons bedrijf als een leider in nieuwe markten."

Samsung zou de bril op zijn vroegst willen laten zien tijdens de technologiebeurs IFA, die in september plaatsvindt in Berlijn. Verwacht wordt dat de Google Glass, die momenteel wordt getest door enkele duizenden gebruikers, aan het eind van het jaar verschijnt in de VS.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland