Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Panasonic-logo

Panasonic wil mobiele apps ook op tv's

Panasonic wil mobiele apps naar smart tv's brengen om deze televisies zo ook echt slim te maken.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Dat laat Merwan Mereby, vicepresident content en diensten bij Panasonic, weten in een interview met Venturebeat.

Mereby stelt dat de internetverbinding in tv's de toestellen niet per se slim maakt. Hij verwijst naar de explosie aan mobiele apps waardoor mensen hun smartphone of tablet als onmisbaar zien. Panasonic wil dat ook voor de tv.

Het hoofd content en diensten verwacht dat te behalen door de ondersteuning van de webstandaard HTML5. Omdat verschillende platformen deze standaard ondersteunen is het makkelijk voor ontwikkelaars om apps breed te verspreiden.

"We willen ontwikkelaars apps laten maken voor mobiele apparaten of wat voor apparaat dan ook en deze apps simpelweg schalen op tv-schermen", aldus Mereby.

Sneller

Hij stelt dat als andere tv-makers zich bij Panasonic voegen de interactiviteit en innovatie op tv-gebied zullen exploderen. Momenteel zijn er heel veel verschillende platformen voor tv's waardoor ontwikkelaars voor elk merk een aparte app moeten bouwen.

Op gadgetbeurs CES in januari werden voor het eerst tv's getoond met Android en WebOS. Of meerdere fabrikanten die software gaan gebruiken, is echter niet bekend.

Mereby acht de revolutie door HTML5 nu mogelijk omdat tv's over snellere processor en meer geheugen beschikken waardoor websites sneller geladen kunnen worden. HTML5-apps draaien in de browser.


Lees meer over:

panasonic

Aanbevolen artikelen