De Amerikaanse startup Airware is bezig met de ontwikkeling van drones die ingezet kunnen worden om bedreigde diersoorten en stropers in de gaten te houden.

Behalve aan drones werkt het bedrijf ook aan bijbehorende software, om de drones eenvoudig aan te kunnen sturen. Drones zouden een stuk goedkoper zijn in het gebruik dan vliegtuigen of helikopters.

De drones kunnen uitgerust worden met een normale camera of een infraroodcamera. Daardoor zijn de drones zowel overdag als 's nachts goed inzetbaar en kunnen stropers zich moeilijk verschuilen.

Vliegplan

Daarnaast werkt Airware aan speciale software, waardoor het heel eenvoudig is om een vluchtplan op te stellen voor de drone. Op een kaart kunnen punten toegevoegd worden waar de drone naartoe moet vliegen. Video wordt live verstuurd en de camera kan ook op afstand bestuurd worden.

Als een drone onbestuurbaar wordt, omdat het bijvoorbeeld buiten bereik is, vliegt het automatisch terug naar een vooraf ingesteld punt. Het bedrijf is nog niet klaar met testen, maar de eerste tests waren hoopvol, aldus ceo Jonathan Downey.

Bekijk de vijf indrukwekkendste drones tot nu toe

Waar worden drones nog meer voor ingezet?