De Sony Xperia Z2 zou eind februari tijdens Mobile World Congress gepresenteerd gaan worden. Volgens geruchten heeft het toestel een 5 inch scherm met zeer hoge resolutie.

Dat melden bronnen tegenover Androidsas.

Het toestel dat onder codenaam 'Sirius' bekend staat zou de Xperia Z2 zijn. Volgens eerdere geruchten heeft die Sirius een Snapdragon 800-chip, en zou tijdens CES gepresenteerd worden.

Dat is echter niet gebeurd, bronnen van Androidsas wijzen nu op een onthulling tijdens Mobile World Congress, een jaarlijkse telecombeurs die van 24 tot 27 februari in Barcelona plaatsvindt.

Ultra hd

De Xperia Z2 zou met 5,2 inch een iets groter scherm dan dat van zijn voorganger krijgen, met de flink hogere resolutie van 2560 x 1440 pixels. Dat zou een pixeldichtheid van 565 ppi opleveren, een van de hoogste van het moment. Net als voorgaande Xperia-toestellen zou ook de Z2 stof- en waterdicht zijn.

De batterij van het toestel zou een vermogen van 3700 mAh hebben. De Xperia Z2 zou net als zijn voorganger een 20,7-megapixelcamera hebben, volgens eerdere geruchten zou daarmee in ultra hd-resolutie gefilmd kunnen worden.

Sony bracht vorige week nog de kleinere Xperia Z1 Compact uit

Lees onze review van de Sony Xperia Z1