Samsung overweegt om een irisscanner in zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S5, te implementeren. 

Dat zegt Samsung-bestuurder Lee Young-hee tegenover Bloomberg. Er gaan al langer geruchten over een irisscanner.

"Veel mensen zijn enthousiast over de technologie rondom het scannen en herkennen van de iris. Wij zijn deze technologie en de mogelijkheden ervan aan het bestuderen", meldt Young-hee.

Samsung wil de Galaxy S5 aan het einde van het eerste kwartaal of begin van het tweede kwartaal lanceren. "We kondigen het nieuwe vlaggenschip in het eerste half jaar aan, ergens rond maart of april, en we zijn nog steeds op schema voor een release in die maanden", aldus Young-hee.

Design

Het nieuwe vlaggenschip wordt tevens van een ander design voorzien. Samsung zou de uiterlijke verschillen tussen de Galaxy S4 en Galaxy S5 groter willen maken dan bij de Galaxy S3 en Galaxy S4 het geval is.

"Het gaat bij de Galaxy S5 vooral om het scherm en het gevoel dat het materiaal van de smartphone bij consumenten oproept", zegt Young-hee. De Galaxy Note 3 (review) beschikt reeds over een nep-leren achterkant.

Galaxy Gear

De verwachting is dat de Galaxy S5 een qhd-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, Qualcomm Snapdragon 805-chip en 4 GB aan werkgeheugen krijgt.

Volgens Young-hee wordt de Galaxy S5 gelanceerd met een verbeterde versie van de Galaxy Gear: "De opvolger krijgt meer geavanceerde functionaliteiten en een slanker design."

Overzicht: Alle geruchten over de Galaxy S5

Wat is er allemaal aangekondigd op gadgetbeurs CES?