De Samsung Galaxy S5 zou niet tijdens Mobile World Congress gepresenteerd worden, maar net als zijn voorgangers in maart.

Dat meldt doorgaans goedingelichte Russische journalist Eldar Murtazin, die belooft de komende dagen meer informatie, waaronder foto's, over het toestel te publiceren.

De Galaxy S4 werd halverwege maart 2013 gepresenteerd en kwam eind april op de markt. Er gingen geruchten dat de opvolger van de Galaxy S4 eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd zou worden.

Die geruchten werden deze week nog aangewakkerd door een topman van Samsung die berichten over een onthulling tijdens Mobile "ongeveer juist" noemde.

Metaal

De 'Galaxy F', een premium-toestel met metalen behuizing, is volgens Murtazin een interne naam. De F zou daarbij voor fashion staan, het toestel is volgens de Rus een duurder model met gedeeltelijk metalen behuizing, gebaseerd op de Galaxy S4.

De geruchten over de opvolger van de Galaxy S4 nemen de afgelopen tijd toe. Zo zou het toestel onder meer een erg scherp 2K-scherm krijgen en zouden sommige varianten van een 64-bit chip worden voorzien.

Lees alle geruchten over de Galaxy S5