Vine nu als webversie beschikbaar

Videodienst Vine is naast de apps voor Android, iOS en Windows Phone nu ook beschikbaar als webversie. Gebruikers kunnen hun tijdlijn in een browser bekijken.

De webversie is toegankelijk voor bestaande gebruikers van de app, die op vine.co met hun Vine- of Twitter-account kunnen inloggen.

Op de site is de tijdlijn van de gebruiker beschikbaar en kunnen net als in de apps de filmpjes van maximaal zes seconden onder elkaar bekeken worden. Ook de profielen van Vine-gebruikers zijn nu via de browser zichtbaar.

TV-modus

Nieuw is de tv-modus, waarmee Vines schermvullend bekeken kunnen worden en automatisch steeds het volgende filmpje wordt afgespeeld. Gebruikers kunnen met de pijltjestoetsen van hun toetsenbord tussen video's schakelen, pauzeren en liken.

Er is nog geen zoekfunctie op de site beschikbaar, ook kunnen de verschillende categorieën die in de app wel zichtbaar zijn nog niet op de site worden bekeken.

Eerste versie

Bovendien is het niet mogelijk via de site nieuwe Vines te uploaden, daar zijn de apps voor nodig. Volgens Vine-eigenaar Twitter is de site pas een eerste versie en worden er dit jaar nog tal van nieuwe functies aan de site toegevoegd.

De videodienst gaf gebruikers onlangs al de mogelijkheid een url met hun gebruikersnaam te reserveren om zo makkelijker vindbaar te zijn. Vine startte begin 2013 als app voor korte video's die automatisch herhaalden, de dienst heeft nu zo'n veertig miljoen gebruikers. Concurrent Facebook voegde in reactie op Vine een videofuntie toe aan Instagram.

Lees onze review van Instagram Video

Lees meer over:
Tip de redactie