Acer brengt in januari en februari drie nieuwe Iconia-tablets en een smartphone uit. De twee Android-tablets zijn verkrijgbaar vanaf 129 en 169 euro en de smartphone gaat ook 169 euro kosten.

Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend. Alle producten worden volgende week op gadgetbeurs CES getoond.

De 7,9 inch-tablet van Acer heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels (162 pixels per inch). Dat is ondanks de prijs vrij laag. Het gaat om een ips-scherm dat moet zorgen voor betere kijkhoeken en een hoge helderheid.

De tablet heeft een aluminium afwerking terwijl de meeste modellen in de prijsklasse van 169 euro van plastic gemaakt zijn. De Iconia A1-830 weegt 380 gram. Vrij normaal voor dit formaat tablet. De dikte komt uit op 8,15 millimeter, dunner dan andere goedkope tablets.

Er zit een Intel Atom Z2560 1,6 Ghz processor en 1 GB aan werkgeheugen in de tablet. Verder belooft Acer een accuduur van 7,5 uur maar onder welke omstandigheden is niet bekend. De opslagcapaciteit bedraagt 16 GB en kan met een sd-kaart van maximaal 32 GB worden uitgebreid.

De camera aan de achterkant kan video's opnemen in full hd (2560 x 1920 pixels) en de camera aan de voorkant neemt beelden op in 1600 x 1200 pixels.

In het Britse persbericht wordt de prijs van 169 euro genoemd, hoewel die voor Nederland nog niet is bevestigd. Ook bij de lanceerdatum aan het eind van februari wordt Nederland niet specifiek genoemd.

Iconia B1

De nieuwe Iconia B1 met een scherm van 7 inch ligt nog eerder in de winkels. Al vanaf medio januari, hoewel ook hierbij de informatie uit een Brits persbericht komt. De prijs ligt nog lager op 129 euro. De 3G-variant kost 179 euro.

De achterkant beschikt over een nieuwe afwerking die Acer omschrijft als 'zijdeachtig'. Dat zou bijdragen aan een comfortabel gevoel. De speakers zijn naar de voorkant van de tablet verplaats waardoor het geluid beter te horen is.

De B1 beschikt alleen over een camera aan de voorzijde. Verder is er een onbekende 1,3 Ghz dual core-processor in de tablet te vinden samen met 1 GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is ook hier 16 GB en is op dezelfde manier uit te breiden als bij de nieuwe 7,9 inch-tablet van Acer.

Verdere specificaties ontbreken, maar Acer stelt in het persbericht nog wel dat de tablet op consumenten gericht is die nog nooit een tablet hebben gehad en op kinderen waarvan de ouders een eigen tablet hebben. Beide tablets zijn uitgerust met Android 4.2.1.

Liquid-smartphone

Ook komt Acer met een nieuwe telefoon in de Liquid Z-serie. De Liquid Z5 is een 5 inch-telefoon van 8,8 millimeter dik en meet verder 145,5 bij 73,5 millimeter, vrij groot voor een 5 inch-telefoon. Bijvoorbeeld de Galaxy S4, Nexus 5 en LG G2 zijn kleiner terwijl laatstgenoemde een groter scherm heeft. De Z5 is met een adviesprijs van 169 euro dan wel weer fors goedkoper.

De Acer-smartphone draait op Android 4.2.2, weegt 147 gram, heeft een 1,3 GHz dual core-processor en slechts 4 GB aan opslag. Of dit is uit te breiden, is niet bekend. De camera beschikt over 5 megapixels. Volgens Acer zijn de pixels vrij groot waardoor meer licht wordt opgevangen. Dat moet zorgen voor betere prestaties in donkere situaties. De Z5 is in de Benelux vanaf medio januari verkrijgbaar.

Tijdens CES toont Acer ook de al eerdere aangekondigde Acer Iconia W4, een Windows 8,1-tablet. Dit product komt eind januari naar Europa met een prijskaartje van 299 euro.

Meer details over de Acer Iconia W4

Lees onze review van de Iconia W3-tablet