Filmstudio Dreamworks Animation, bekend van films als Shrek en Kung Fu Panda, komt met een eigen tablet voor kinderen.

Dat meldt de New York Times vrijdag. 

Dreamworks zal de Dreamtab kunnen 'programmeren' als een tv-zender. Zo zullen personages van Dreamworks kinderen door de menu's van de tablet begeleiden. De Madagascar-pinguïns doen bijvoorbeeld een dansje bij het opstarten, en Shrek kan komen vertellen dat het tijd is om de tablet uit te zetten.

Die fragmenten zullen regelmatig worden geüpdatet. "We zouden elke dag van het jaar een nieuw personage kunnen introduceren", stelt Jim Mainard, hoofd digitale strategie bij het bedrijf.

Concurrenten

Kinderen zullen niet worden beperkt tot apps van Dreamworks zelf. Ook televisieprogramma's van concurrenten Disney en Nickelodeon zullen te zien zijn.

Er zijn ook educationele apps, waarin kinderen bijvoorbeeld wordt geleerd hoe ze Po, de panda uit Kung Fu Panda, kunnen tekenen. Daarom wordt ook een stylus megeleverd.

In een 'oudermodus' wordt de Dreamtab een normale Android-tablet. Technische specificaties zijn nog niet bekend. Het apparaat wordt getoond op de gadgetbeurs CES, die volgende week plaatsvindt in Las Vegas.

8 inch

In de VS zal een 8 inch-versie van de tablet in de lente verschijnen, voor een prijs die in ieder geval onder de 300 dollar zal vallen. Later volgt ook een 12 inch-versie.

Het apparaat wordt gemaakt in samenwerking met Fuhu, een bedrijf dat ook al kindertablets met de naam Nabi verkoopt. Daarvan werden er in 2013 ruim 2 miljoen verkocht.

De beste tablets van 2013