Er worden de tweede week van januari diverse nieuwe smartwatches en andere draagbare gadgets onthuld.

Tijdens de gadgetbeurs Consumer Electronics Show (CES) worden onder meer smartwatches van Samsung en Intel verwacht. CES gaat 6 januari van start.

Brian Krzanich, CEO van Intel, laat in een interview met Recode weten: "We zullen verschillende erg innovatieve draagbare gadgets op CES laten zien die door ons ontwikkeld en geproduceerd zijn."

Volgens Intel ligt de markt voor smartwatches en smart glasses nog helemaal open. De chipmaker zal de Quark-processor gebruiken om draagbare gadgets aan te sturen. Deze chips zijn extra klein en energiezuinig.

Galaxy Gear

Samsung hint tegelijkertijd in een blog ook naar de komst van een nieuwe smartwatch. Nog maar drie maanden geleden onthulde het bedrijf de Galaxy Gear die vrij kritisch door de pers werd ontvangen.

Er gingen eerder al geruchten over de komst van de Galaxy Gear 2 tijdens CES, maar dat leek erg vroeg. Toch voedt Samsung die geruchten nu zelf. Nadat het een verwijzing maakt naar de eerste Gear schrijft het Zuid-Koreaanse bedrijf: "De markt voor draagbare gadgets groeit snel [..] en daarom zien we tijdens CES misschien nieuwe innovatieve producten die we pas in de toekomst hadden verwacht."

Wrist Revolution

Tijdens CES, waar NUtech uitgebreid verslag van zal doen, worden nog tal van andere slimme horloges getoond. De beurs beschikt voor het eerst over een speciale afdeling met de naam Wrist Revolution.

Daar zijn onbekende fabrikanten als Burg Limited, Cookoo, Sonostar, Kronoz, Metawatch en Neptune Pine te vinden. Maar ook chipmaker Qualcomm heeft op deze afdeling een stand en zal daar waarschijnlijk de smartwatch Toq laten zien.

Bovendien wordt een nieuwe 3d-videobril van Epson verwacht en ZTE maakte donderdag bekend zijn eerste smartwatch tijdens CES te tonen.

Wat wordt er nog meer tijdens gadgetbeurs CES verwacht?

Bekijk onze review van de Galaxy Gear en Sony Smartwatch 2