Snapchat weet al maanden dat er een kwetsbaarheid in de populaire applicatie zit waardoor uiteindelijk telefoonnummers van 4,6 miljoen gebruikers werden gelekt.

Dat blijkt uit een blog van het bedrijf achter de gelijknamige app.

Eerder deze week publiceerden hackers de gebruikersnamen en telefoonnummers (zonder de laatste twee cijfers) van 4,6 miljoen Snapchatgebruikers.

De kwetsbaarheid die dit mogelijk maakte, werd in augustus al bij Snapchat gemeld. Het bedrijf zegt toen maatregelen te hebben genomen, maar die bleken onvoldoende.

Find Friends

Via de functie Find Friends is het mogelijk om willekeurige telefoonnummers aan gebruikersnamen te koppelen. De functie is bedoeld om via het adresboek nieuwe Snapchatvrienden te zoeken. Als persoon a het telefoonnummer van persoon b heeft, kan hij zien of die persoon gebruikmaakt van Snapchat.

Het bedrijf belooft nu verdere verbetering: "We zullen een geüpdatete versie van Snapchat lanceren waar gebruikers nadat ze hun telefoonnummer hebben geverifieerd zich weer kunnen afmelden voor Find Friends, waardoor ze niet zichtbaar zijn."

"We zullen ook beter gebruikmaken van rate limiting en andere restricties gebruiken die toekomstig gebruik moeten tegen gaan."

Door rate limiting is het niet mogelijk oneindig veel verzoeken aan een server te sturen. Daardoor is het niet meer mogelijk miljoenen gebruikers te achterhalen door willekeurige telefoonnummers op te geven.

Populair

Snapchat is een applicatie waarmee gebruikers onderling kunnen chatten. Het unieke aan de app is dat verzonden foto's of video's slechts enkele seconden te zien zijn. De app won het afgelopen jaar fors aan populariteit en was in Nederland een van de populairste iPhone-apps van 2013.

Wanneer een beter beveiligde versie van de app uitkomt is niet duidelijk.

Lees meer over het Snapchat-lek