Het bedrijf LG Displays, dat de panelen maakt voor LG, gaat begin 2014 ook goedkopere ultra hd-panelen leveren, om de strijd aan te kunnen met Chinese leveranciers.

Dat zegt Dongyou Lee, hoofd onderzoeker bij LG Displays, tegenover de Wall Street Journal.

LG verkoopt al een aantal ultra hd-televisies, maar die zijn nog vrij duur ten opzichte van een aantal Chinese en Taiwanese fabrikanten. De scherm-tak van LG werkt daarom aan een aantal goedkopere modellen, met een iets lagere beeldkwaliteit.

LG zou de snelheid waarmee ultra hd-tv's in prijs daalden niet hebben zien aankomen. Behalve goedkopere modellen gaat LG ook de prijzen van de high-end modellen verlagen. Lagere prijzen zijn mogelijk door verbeterde productietechnieken, maar het bedrijf geeft toe dat veel van die verbeteringen al ingezet worden.

Prijsdalingen

De snelle prijsdalingen zorgen er volgens LG wel voor dat ultra hd-televisies eerder een standaard worden. Op dit moment is er nog weinig content in de ultra hd-resolutie, maar naarmate er meer ultra hd-tv’s verkocht worden, moet daar verandering in komen.

Sony gaf eerder ook al aan dat het flink gaat inzetten op ultra hd-tv’s. Het Japanse bedrijf zal tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, die volgende week van start gaat, met name ultra hd-tv’s tonen.

Wat is Ultra hd en wat heb je eraan?