Samsung heeft een nieuwe versie van de Galaxy Camera aangekondigd. De 16 megapixelcamera met 21 x optische zoom draait op Android 4.3.

De camera heeft een 1,6 GHz quadcore processor en 2 gb werkgeheugen. De batterij is met 2000 mAh groter dan de 1650 mAh-accu die in het model van 2012 zat. Een lading zou goed zijn voor het maken van 350 foto's.

Het touchscreen is met 4,8 inch even groot als bij de vorige Galaxy Camera, de resolutie maakte Samsung nog niet bekend. Nieuw is de mogelijkheid om in full hd met 120 beeldjes per seconde slow motion video te maken. Ook de toevoeging van NFC is nieuw.

De Galaxy Camera 2 heeft 8 GB opslagruimte, uit te breiden met een micro SD-kaart. De camera heeft wifi aan boord, of er ook een versie met 3G of 4G komt is niet duidelijk. Samsung geeft voor de Amerikaanse markt een adviesprijs van 499 dollar, een Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Naast de Galaxy Camera bracht Samsung ook de Galaxy S4 Zoom op de markt. Die Android-camera met internetmogelijkheden is ook een telefoon.

Lees onze review van de Galaxy S4 Zoom