Apple heeft grote problemen met de productie van de iWatch. Ruim de helft van de geproduceerde exemplaren zou momenteel nog niet geschikt zijn om te verkopen aan consumenten.

Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte Digitimes op basis van anonieme bronnen bij leveranciers.

Apple zou volgens geruchten in het najaar van 2014 een smartwatch uitbrengen onder de naam iWatch. Uiteraard wordt de productie nu al getest, maar vooralsnog zonder succes aldus de bronnen.

Ongeveer de helft van de horloges zou mankementen hebben waardoor ze niet geschikt zijn voor de verkoop. Dat zou het gevolg zijn van problemen bij het poederspuitgieten, een techniek om metalen onderdelen een bepaalde vorm te geven.

Door poederspuiten is het mogelijk om complexe vormen op grote schaal te produceren. Doorgaans wordt dit gebruikt voor onderdelen binnenin een product. Volgens Digitimes zijn de onderdelen bij de iWatch echter ook aan de buitenkant zichtbaar en moet het oppervlak daarom nog een speciale behandeling krijgen.

Die combinatie van handelingen zorgt voor problemen waardoor massaproductie op hoge kwaliteit nog moeilijk is. Dezelfde problemen zouden zich voordoen bij de Toq, smartwatch van Qualcomm. Of dit zal zorgen voor vertraging is niet bekend.

Overzicht: Alle geruchten over de iWatch