Sony zou dit jaar een smartphone met Windows Phone op de markt willen brengen. Recente smartphones van Sony draaien allemaal op Android.

Sony en Microsoft zouden in gesprek zijn over het uitbrengen van een Windows Phone-toestel, melden bronnen aan The Information.

Een van de bronnen zegt betrokken te zijn geweest bij een overleg tussen de twee bedrijven, een ander is gebrieft over de telefoon.

Het toestel zou mogelijk halverwege 2014 op de markt komen. Er zou nog geen definitieve overeenkomst zijn tussen de twee bedrijven, over zaken als licentiekosten en software moeten nog afspraken worden gemaakt.

Licentiekosten

Anders dan Google met Android doet, vraagt Microsoft licentiekosten voor het gebruik van Windows Phone aan fabrikanten van die toestellen.

Onlangs ging het gerucht dat Microsoft overweegt om de licentiekosten voor Windows Phone te schrappen, om het systeem zo aantrekkelijker te maken in de concurrentiestrijd met Android.

Er gingen al vaker geruchten dat Sony toestellen met Windows Phone op de markt zou willen brengen. In de zomer van afgelopen jaar dook een foto op van een nooit uitgebrachte Windows Phone van Sony.

Bekijk de nooit verschenen Windows Phone van Sony