Een hacker heeft ingebroken bij de Britse omroep BBC en probeerde vervolgens toegang tot de gekraakte server te verkopen.

Dat meldt persbureau Reuters. De hacker zou op eerste kerstdag toegang tot de server hebben geprobeerd te verkopen op een forum. 

Zaterdag zou het beveiligingsteam van de BBC op de aanval hebben gereageerd en de site hebben veiliggesteld. Het is onduidelijk of er gegevens zijn gestolen.

Het bedrijf Hold Security ontdekte dat toegang tot de server werd verkocht door de beruchte Russische hacker die de pseudoniemen 'HASH' en 'Revolver' draagt. 

Opstap

De hack trof een ftp-site van de BBC. Dat soort sites wordt normaal gesproken gebruikt om grote hoeveelheden gegevens over te brengen. Vermoedelijk bood de ftp-site geen toegang tot interne documenten van de BBC, maar volgens de onderzoekers kan een dergelijke hack soms wel worden gebruikt als 'opstap' naar een bredere inbraak binnen de systemen.

Een woordvoerder van de BBC wilde de hack niet bevestigen. "We geven geen commentaar over beveiligingskwesties", zei hij.