Miljoenen digitale munten van dogecoin, een bitcoin-alternatief, zijn door hackers gestolen. In totaal is er voor meer dan 8700 euro aan dogecoins buitgemaakt.

Dat bevestigen de oprichters van dogecoin. De digitale valuta is recentelijk opgericht, gebaseerd op een bekend internetplaatje en één van de alternatieven voor bitcoin.

De eerste meldingen kwamen binnen op het officiële forum van de digitale valuta. Dogecoin-gebruikers meldden dat er plotseling dogecoins uit hun digitale portemonnee verdwenen. 

De hackers hebben niet de gebruikers aangevallen, maar een bekende digitale portemonnee van dogecoin die de digitale valuta voor gebruikers opslaat en verwerkt. Het systeem van dogecoin is niet gehackt.

Door de hack konden kwaadwillenden willekeurig dogecoin-transacties naar één anoniem account overschrijven.

0.00043 euro

"We zijn op dit moment de logbestanden met transactie-informatie aan het analyseren", aldus de beheerder van de digitale portemonnee van dogecoin. "Onze website is duizenden keren aangevallen door hackers."

Een dogecoin is ongeveer 0.00043 euro waard. In totaal zijn er miljoenen dogecoins door de hackers buitgemaakt met een totale waarde van meer dan 8700 euro. Een bitcoin is op moment van schrijven rond de 500 euro waard.

De oprichters van dogecoin melden dat gedupeerde gebruikers hun geld terugkrijgen. 

Wat zijn bitcoins en wat kan je ermee?

Bekijk de gevaren en alternatieven van bitcoin