Apple zou een Nederlandse nieuws-app hebben geweigerd omdat er ook nieuws over Android en Windows in te vinden is.

Tabletguide stelt dinsdag dat zijn iOS-app door Apple is afgewezen vanwege berichtgeving over Apple-concurrenten.

In een e-mail aan de ontwikkelaar stelt Apple dat de app in strijd is met zijn richtlijnen, omdat er "ongepaste of irrelevante platforminformatie" in staat. "In het bijzonder vonden we nog steeds referenties naar Android en Windows", schrijft een beoordelaar van Apple.

De ontwikkelaarsrichtlijnen van Apple stellen dat "apps of metadata die de naam van elk ander mobiele platform noemen, zullen worden geweigerd". Desalniettemin is de afwijzing opmerkelijk, omdat verschillende andere nieuwssites die over Android en Windows schrijven, waaronder NU.nl, wel apps in de App Store hebben. 

Camera's

Ontwikkelaar Edwin van der Palen stelt op Twitter dat die apps volgens Apple wel zijn toegestaan, "omdat zij ook over camera's en tv's schrijven, niet alleen over tablets". Tabletguide bericht enkel over tablets.

Volgens Van der Palen werd de app drie maal ingediend. In eerste instantie stonden er referenties naar Android en Windows in de 'metadata' over de app, zoals in de omschrijving. Bij de tweede en derde inzending was dat niet meer het geval, maar werd de app toch nog geweigerd.

iOS-apps die specifiek over Android of Windows schrijven zijn schaars, al heeft de Franse site Android et Vous wel een aparte iOS-app. In 2010 werd een Android-magazine nog door Apple geweerd vanwege de onderwerpkeuze.

Apple Nederland was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. Doorgaans geeft Apple in dit soort gevallen geen verdere uitleg over de redenen voor afwijzing.

Zeven opmerkelijke apps die eerder werden verbannen