Tijdens gadgetbeurs CES in januari zullen diverse autofabrikanten de toekomst van zelfrijdende auto's laten zien.

Dat schrijft Cnet maandag.

De Consumer Electronics Show (CES) is doorgaans een beurs met veel tv's, laptops en tablets. Ook auto's maken echter al jaren deel uit van de show en worden dit jaar mogelijk belangrijker.

Fabrikanten als Ford, Audi en Mercedes beloven nieuwe technologieën te laten zien die de zelfrijdende auto dichterbij brengen. Diverse modellen zijn in de afgelopen maanden al getoond, maar in januari wordt daar dus nieuwe informatie over verwacht.

Zo toont Audi volgens Cnet een toekomstige auto die passagiers afzet en vervolgens zelf een parkeerplek zoekt. Ford zou een nieuwe technologie tonen die het in zijn zelfrijdende auto's wil gaan gebruiken en de bestuurder kan waarschuwen nog voor een andere auto bewogen heeft.

Mercedes belooft een demonstratie te geven over autonoom rijden in de echte wereld in plaats van in testomgevingen. Daarnaast komt het met een smartwatch-app waarin informatie over de auto wordt getoond.

Naast deze fabrikanten zijn er ook nog bedrijven als Delphi, die onderdelen van auto's leveren. Delphi werkt bijvoorbeeld aan de technologie Autopolit in de Tesla S. 

Bekijk de zelfrijdende auto die in Nederland wordt getest

Wat wordt er nog meer tijdens CES verwacht?