De Galaxy S5 en iPhone 6 zullen geen gebogen schermen krijgen omdat de productiecapaciteit bij geen van de fabrikanten toereikend is.

Dat laten anonieme bronnen weten aan het doorgaans betrouwbare The Korea Herald.

Zowel LG als Samsung hebben een smartphone met gebogen scherm uitgebracht. De productiecapaciteit is echter nog beperkt, aldus de bronnen.

Daardoor kan Samsung nog geen krom scherm verwerken in de Galaxy S5 die al in het voorjaar van 2014 verwacht wordt. Momenteel zou de productiecapaciteit op 500.000 exemplaren per maand liggen.

Van een Galaxy S-toestel worden doorgaans tientallen miljoenen exemplaren verkocht.

iPhone 6

Een investering om de productiecapaciteit te verhogen naar een miljoen schermen per maand is volgens de bronnen uitgesteld naar begin volgend jaar.

Desondanks zou ook de iPhone 6, die waarschijnlijk pas na de zomer wordt gelanceerd, geen gebogen scherm krijgen. Apple produceert geen eigen schermen en is afhankelijk van bijvoorbeeld Samsung Display, LG Display en Japan Display.

Volgens de bronnen van de Korea Herald is geen van deze fabrikanten in staat aan de vraag van Apple te voldoen. Bovendien hebben LG en Samsung een focus op hun eigen producten.

Volgens eerdere geruchten zou Apple werken aan twee grotere modellen van de iPhone die beide een gebogen scherm zouden hebben. Het scherm zou anders gebogen zijn dan de Galaxy Round en LG G Flex, namelijk met hoeken en randen die naar achter krullen.

Hands-on: Kromme G Flex met zelfhelende behuizing

Bekijk foto's en video's van de gebogen Galaxy Round

Alle geruchten rond de Galaxy S5 op een rij