Microsoft gaat een "gigantisch datacenter" bouwen in het Noord-Hollandse Middenmeer. Het project kost zo'n twee miljard euro en levert 150 tot 200 vaste banen op.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Het groene datacenter wordt gebouwd op het bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer en zou een omvang van 400.000 vierkante meter krijgen.

Microsoft zou voor de Agriport kiezen omdat de warmte van de broeikassen als energie voor het datacenter kan dienen. De warmte van de servers zou vervolgens weer door kassenkwekers worden gebruikt.

Volgens het Noordhollands Dagblad investeert Microsoft twee miljard euro in het datacenter. De bouw levert de komende jaren werk op voor bouwvakkers en installatiebedrijven. Het datacenter is daarna goed voor 150 tot 200 vaste banen.

Grootste

"Als een partij als Microsoft gaat bouwen in Nederland zullen andere bedrijven deze locatie zeker ook in overweging nemen", aldus wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon.

Het Nederlandse datacenter van Microsoft zou volgens gedeputeerde Jan van Run "één van de grootste datacenters in Europa" worden.