Chipmaker Intel gebruikt robotarmen om touchscreens te testen en in te schatten welke schermen gebruikers het fijnst vinden om mee te werken.

Het Oculus-systeem speelt spelletjes als Cut the Rope, scrollt door lange teksten, zoomt in op kaarten, tekent lijnen en typt woorden.

Een camera meet met 300 frames per seconde wat de exacte reacties van het scherm op de aanrakingen zijn en vergelijkt de bevindingen met ervaringen van gebruikers. Volgens Intel is dat het unieke onderdeel aan de test.

In eerdere onderzoeken hebben honderden consumenten aangegeven wat ze van specifieke touchscreens vonden en welke het fijnst in het gebruik waren. Die data wordt gekoppeld met de bevindingen van de Oculus-robot en zo krijgt een touchscreen een cijfer van 1 tot 5.

Technology Review kreeg van Intel de mogelijkheid de Oculus aan het werk te zien. In een video laat Intel zien hoe het systeem precies te werk gaat.

Volgens Eddie Raleigh, die de robotarm ontworpen heeft, valt op dat kinderen een snellere reactie willen dan ouderen en dat mensen met een stylus ook een sneller beeldscherm verwachten. 

Bekijk video's van de snelste, kleinst een realistische robot

Lees meer over de robotarm en bekijk een video