LG is het eerste bedrijf dat een all-in-one-pc die draait op Chrome OS gaat produceren.

Het apparaat, dat voor het eerst zal worden getoond op gadgetbeurs CES in januari, heeft een full hd-scherm van 21,5 inch.

Chrome OS is een besturingssysteem van Google dat voornamelijk is gericht op het gebruik van de diensten van de zoekgigant. Het systeem legt ook de nadruk op internetgebruik in plaats van offline activiteiten.

Gebruikers van Chrome OS kunnen dan ook alleen webapps installeren op hun apparaat. Deze worden vervolgens uitgevoerd in de Chrome-browser.

Prijs

LG zegt te verwachten dat all-in-ones met Chrome OS in de toekomst thuis zullen worden ingezet, maar ook in scholen, hotels en andere zakelijke omgevingen.

Achter het grote scherm, dat geen aanraakfunctionaliteit heeft, draait de Chromebase op een Intel Celeron-processor en 2 GB werkgeheugen. De opslagruimte is met 16 GB beperkt, maar zal vermoedelijk worden uitgebreid met Google Drive-ruimte.

Het apparaat wordt geleverd met een toetsenbord en muis, en bevat een webcam van 1,3 megapixel die beelden in 720p kan schieten. Hoewel LG spreekt van een 'betaalbaar' model, is nog geen prijs bekendgemaakt. Ook is nog niet duidelijk wanneer de Chromebase te koop zal zijn.

Wat is Chrome OS en wat kun je ermee?

Al het laatste nieuws over de gadgetbeurs CES