De Surface Mini van Microsoft wordt uitgerust met Kinectachtige besturing. De tablet zou handen en gezichten kunnen herkennen.

Dat meldt het Chinese Wpdang.com. De site heeft in het verleden vaker juiste informatie gehad over onaangekondigde producten van onder meer Microsoft en Nokia.

Er gaan al langer geruchten over een Surface Mini. Naar verwachting komt de kleinere Surface-tablet in de lente van 2014 op de markt. Microsoft bevestigde in oktober aan verschillende formaten te werken.

Wpdang meldt dat het scherm 8 inch zal meten met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, dezelfde resolutie als in de grotere Surface-tablets. Het aantal pixels per inch gaat daarom flink omhoog wat voor een scherper beeld kan zorgen.

Kinect

Volgens de bronnen van Wpdang zal Microsoft ook een Kinectachtige camera in de Surface Mini verwerken. Daardoor is de tablet met handgebaren te besturen en kan het apparaat gezichten herkennen.

Bij de presentatie van de Kinect 2 werd door Microsoft al bekendgemaakt dat er ook een Windows-versie van de camera uitkomt. Wanneer dit zou gebeuren en of het op tablets of pc's gericht zal zijn, is niet bekend. De Kinect is van oorsprong verkrijgbaar bij de Xbox waar de camera zorgt voor bewegingsgevoelige besturing in games en menu's.

Tot slot zou de Surface Mini zowel een versie met het volledige Windows 8.1 als het beperktere Windows RT krijgen en moet de kleinere tablet gebruik gaan maken van een Intel Bay Trail-chip.

Lees onze review van de Kinect 2 in de Xbox One

Bekijk de review van de Surface 2