Candy Crush is in Nederland het afgelopen jaar de populairste gratis iPhone- en iPad-app. Bovendien is het de iOS- app die voor de meeste omzet zorgt. Ook Minecraft en Angry Birds blijven populair.

Dat maakt Apple dinsdag bekend.

Het bedrijf deelt jaarlijks in december de populairste iPhone- en iPad-apps en maakt onderscheid tussen betaalde en gratis applicaties. Ook maakt het bekend welke apps de meeste omzet hebben gedraaid. 

Candy Crush Saga domineert de lijstjes dit jaar. Ook internationaal bracht de game met in-app aankopen het meeste geld in het laatje. In november werd bekendgemaakt dat de game wereldwijd over alle platformen 500 miljoen keer is gedownload.

Nederlandse apps

Verder zijn er ook een aantal Nederlandse apps in de lijsten te vinden. Buienradar staat op plek twee bij de populairste gratis iPhone-apps en NU.nl op nummer vijf. Marktplaats is op nummer dertien te vinden.

Ook bij de best verdienende apps zijn Nederlandse creaties te vinden. Tijdschrift.nl staat daar op plek elf en Volkskrant HD op plek twaalf. 

Uit de lijstjes wordt duidelijk dat games populair blijven. Naast Candy Crush komen ook Angry Bird, Minecraft en 4 Plaatjes 1 Woord meerdere malen voor. 

Bekijk alle gratis en betaalde populairste iPad- en iPhone-applicaties