Een Kickstarter-project verzamelt geld voor het maken van een bluetooth-headset die de drager waarschuwt wanneer die slaperig wordt.

De Vigo headset is volgens de makers een energiemeter voor de mens, afgeleid van het batterijverbruik dat gadgets tonen.

In een video is te zien dat het uiteinde van de headset niet naast de mond maar naast het oog van de gebruiker wordt geplaatst. Het apparaat ontdekt patronen in knipperen en bewegingen. Zo meet de headset steeds hoe alert de gebruiker is.

Op die manier kan Vigo nog voordat de gebruiker dat zelf merkt, zien dat die slaperig begint te worden. Met de bijbehorende app kunnen gebruikers zien op welke momenten van de dag ze veel of juist weinig energie hebben. Zo kan Vigo gebruikers adviseren een andere dagindeling te gebruiken en aansporen op bepaalde momenten pauzes te nemen.

Lampje

Gebruikers kunnen instellen op welke manier de app ze bij slaperigheid een zetje geeft. Dat kan door een lampje in de ooghoek te laten knipperen, Vigo te laten vibreren of door muziek af te spelen. Ook kan ingesteld worden hoe gevoelig de metingen van de headset zijn.

Met de headset kan ook gebeld worden, de makers zien dan ook mogelijkheden voor gebruik in het verkeer, om handsfree bellen en alert rijden te combineren. De headset kan ook de hele dag gedragen worden tijdens werk, lessen of vergaderingen.

Op crowdfundingsite Kickstarter willen de makers 50.000 dollar inzamelen, daar hebben ze nog 46 dagen voor. De Vigo headset is daar verkrijgbaar vanaf 59 dollar (42 euro).

Lees over de tien leukste Kickstarter-projecten allertijden

Bekijk een video van de Vigo