Nokia is mogelijk niet meer van plan om een 8 inch-tablet uit te brengen.

In de afgelopen maanden meldden verschillende media, waaronder het doorgaans betrouwbare Twitter-account Evleaks, dat Nokia zou werken aan een tablet van 8,3 inch met de codenaam Illusionist.

Volgens een bron van My Nokia Blog, dat eerder correcte informatie publiceerde over telefoons van Nokia voordat deze werden aangekondigd, is het tabletproject om onbekende redenen afgeblazen. Het apparaat zou in het eerste kwartaal van 2014 worden aangekondigd, maar bestuurders zouden dat hebben voorkomen.

In september kondigde Nokia zijn eerste tablet aan. De Lumia 2520 draait op Windows RT en heeft een full hd-scherm van 10,1 inch. Het apparaat is in Nederland nog niet verkrijgbaar.

Microsoft

Volgens eerdere geruchten zou de kleinere tablet van Nokia grotendeels dezelfde specificaties krijgen, met een snelle Snapdragon 800-processor. De tablet zou worden geleverd met een stylus.

De mobiele tak van Nokia werd eerder dit jaar overgenomen door Microsoft, dat zelf al Surface-tablets met Windows RT verkoopt. Of de annulering daar iets mee te maken heeft, is onduidelijk. De Lumia 2520 werd nog aangekondigd nadat bekend werd dat Nokia zou worden overgenomen.

Hands-on: Lumia 2520 opvallend maar weinig overtuigend

Waarom neemt Microsoft Nokia over?